Had Kelayakan Tempoh Pinjaman Peribadi

Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi personal loan Kobena, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 0192983056.

Berhubung terus dengan pihak kami melalui whatsapp

direct link whatsapp

 

Informasi yang perlu diketahui oleh semua pemohon di www.pinjamanperibaadi2u.com.my.

Bermula pada 5 Julai 2013, Bank Negara Malaysia (BNM) telah menetapkan bahawa semua permohonan pinjaman peribadi akan dihadkan tempoh kelayakan kepada 10 tahun sahaja.

Ini bermakna pinjaman peribadi yang dahulunya 20 tahun atau 25 tahun sudah tidak boleh dilakukan lagi berkuatkuasa serta merta.

Langkah ini dilaksanakan menurut seksyen 31(1)(a) Akta Bank Negara Malaysia 2009 dan terpakai pada semua institusi kewangan yang dikawal selia oleh BNM, serta koperasi kredit yang di bawah kawal selia Suruhanjaya Koperasi Malaysia, dan Malaysia Building Society Bhd. dan AEON Credit Service (M) Bhd.

Dari segi amaun blacklist CCRIS dan CTOS buat masa ini tiada sebarang perubahan atau pindaan.

Sekiranya ada, kami akan memaklumkan kepada pemohon samada melalui laman web ini juga ketika pemohon menelefon kami untuk menyemak kelayakan pinjaman anda.

Diharapkan agar penerangan mengenai perkara ini akan mendapat manfaat kepada semua pemohon terutama kakitangan kerajaan yang memohon pinjaman peribadi melalui melalui pihak kami.

Kepada pemohon yang akan mendapat kenaikan gaji pada bulan 7 dan kenaikan tahunan tidak perlu bimbang kerana syarat dan kriteria permohonan pinjaman peribadi adalah sama kecuali tempoh pinjaman dihadkan kepada 10 tahun sahaja.

Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Send payslip terkini dan komunikasi secara terus dengan kemudahan direct link whatsapp seperti di atas dengan tidak perlu save nombor telefon 019-2983056, FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.

Tags: personal loan, pinjaman peribadi, personal financing, koperasi, koperasi loan, hospital, hospital kerajaan, government hospitals, senarai hospital, bank rakyat, bank islam, pinjaman peribadi koperasi, islamic loan, islamic financing, pembiayaan peribadi, jadual pinjaman peribadi, payment schedule loan, biro angkasa, payout 100% e penyata gaji dan laporan anm, egaji, epenyata, epayslip