Buletin Pinjaman Peribadi Yayasan Ihsan Rakyat (yir)

Berhubung terus dengan pihak kami melalui whatsapp

direct link whatsapp

 

Buletin Pinjaman Peribadi Yayasan Ihsan Rakyat (yir)

-----13 Ogos 2017: Anggota PDRM di seluruh Malaysia boleh buat loan dengan bersyarat

Syarat adalah majikan MESTI boleh mengesahkan borang loan. Pegawai yang akan sahkan borang loan adalah pegawai yang dilantik dan diberikuasa oleh majikan. Cuba tanya bahagian pentadbiran/ketua jabatan untuk mengetahui pegawai mana yang layak utntuk mengesahkan borang loan. Sila abaikan info pada 3 july 2017.

-----7 July 2017: PDRM tak perlu dapatkan surat integriti dari jabatan integriti

Boleh buat

-----3 July 2017: PDRM sudah boleh buat loan tau

Ya PDRM anggota polis layak buat loan dengan syarat anda perlu mendapatkan surat pengesahan jawatan dari jabatan integriti pdrm. Jawatan ASP ke atas utk mengesahkan borang loan. Masih lagi tertakluk kepada 60% BERITA BAIK ANGGOTA PDRM BOLEH MEMOHON PINJAMAN PERIBADI DENGAN YAYASAN IHSAN RAKYAT: Ya dahulunya permohonan untuk anggota polis diberhentikan sementara kerana masalah tidak dibenarkan membuat loan selain dari loan Koperasi Polis. Tetapi sekanrag ini boleh buat loan.

PENGESAHAN DARI JABATAN INTEGRITI PDRM

Berkuatkuasa hari ini, semua borang permohonan YIR atau YYP yang dipohon oleh anggota polis mesti mendapatkan pengesahan dari Jabatan Integriti. Ini bererti pemohon mesti mendapatkan surat pengesahan jawatan yang terkini dari Jabatan Integriti sahaja. Selain dari Jabatan Integriti PDRM loan tidak dibenarkan. (sila rujuk blog terkini untuk info terbaharu surat pengesahan jawatan untuk anggota polis)

-----23 June 2017: YIR officially sudah dibuka utk permohonan pinjaman peribadi

Ya sudah dibuka semula menggunakan borang yang sama. Interest utk loan Aidilfitri adalah 7.77% (improved interest rate) dan memang proses paling cepat. Sila mohon sekarang!

-----20 April 2017: YIR officially sudah diberhentikan buat sementara waktu. Harap maaf

Harap maklum, kepada semua staf kerajaan, loan YIR ditutup buat sementara ekoran masalah teknikal. Oleh yang demikian, loan YYP iaitu yayasan Perlis boleh dimohon menggantikan loan YIR ini. Borang angkasa 2 set harus disediakan bagi menggantikan borang YIR10 dan kena sign balik dan isi semula borang permohonan berwarna biru bagi menggantikan borang yir berwarna kuning. Berkuatkuasa serta merta.

-----3 Julai 2017: Interest dikekalkan tetapi....

Interest dikekalkan pada flat rate 7.99% tetapi payout dikurangkan dari 81% sejak tahun lepas menjadi 75%. Harap maklum. Tetapi jika ada kesulitan dan merugikan, kami ada cara bagi mengatasi bebanan anda.

-----1 Mac 2017: Interest direndahkan sempena promosi bulan Mac

BKhabar bahagia kerana interest 8.99% diturunkan dan digantikan dengan kadar keuntungan loan 7.99%. Payout dinaikkan dari 81% menjadi 85%. Hanya bulan Mac sahaja.

-----1 Jan 2017: Selamat Tahun Baru

Wishing to you a happy new year and may bring glory to your life. Jangan lupa apply loan dengan kami ya. Call/ SMS/ Whatsapp payslip e penyata gaji anm ke 019-2983056. Bagi mengelakkan kelewatan dan proses menjadi tergendala, beberapa langkah MESTI diambil oleh pemohon

NEXT? SAMBUNGAN PINJAMAN PERIBADI YAYASAN IHSAN RAKYAT>>