Pengenalan Mengenai Kami (About Us)

Kami adalah pakar perunding kewangan yang profesional dan berpengalaman dalam mengurus dan menawarkan pinjaman peribadi kepada kakitangan kerajaan dan badan berkanun. Matlamat kami adalah untuk memberi pinjaman peribadi kepada anda sesuai dengan situasi semasa kewangan anda serta promosi terkini dari bank dan koperasi. Terdapat beberapa skim/ produk yang kami bawa dari bank dan koperasi maka dengan itu kami adalah sebagai one-stop center bagi urusan pengendalian dan pengurusan pinjaman peribadi ini.

Kami menawarkan perkhidmatan di seluruh Malaysia termasuk di Sabah dan Sarawak. Bagi pemohon yang menetap diluar Kuala Lumpur, Selangor dan Putrajaya kami akan courier borang permohonan terus samada ke rumah anda ataupun di pejabat anda. Kami akan memberi panduan untuk menyiapkan semua dokumen yang diperlukan sehinggalah panduan mengisi borang permohonan pinjaman peribadi. Antara perkhidmatan pinjaman peribadi dari bank dan koperasi yang kami tawarkan adalah seperti berikut:-

 1. Koperasi Petronesa-Kuwait Finance House (Petronesa Kuwait).
 2. Koperasi Petronesa HDM.
 3. Ikhtiar Destinasi (i-destinasi)/ IDSB Kuwait Finance House.
 4. Ikhtiar Destinasi (i-destinasi IDSB).
 5. Malaysia Building Society Berhad (MBSB).
 6. Kuwait Finance House- Coshare.
 7. Coshare Holdings.
 8. Yayasan Perlis RCE (YYP).
 9. Yayasan Ihsan Rakyat (YIR).
 10. Koperasi Pendidikan Usahawan Berhad (KEKAL).
 11. Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia (KOBETA).
 12. Koperasi Pembangunan Usahasama Sabah (Pusamaju).
 13. Koperasi Perdanajaya.
 14. Alliance Bank @ Pusamaju Koperasi.
 15. Al-Rajhi Bank.
 16. Eon Bank.
 17. Koperasi Pekerja (Kospek).
 18. Koperasi Gemilang Siswazah (Kogemilang).
 19. Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas).
 20. Koperasi Pembangunan Usahawan Malaysia Berhad (KPUNB).
 21. Koperasi Maju Ekonomi (Komaju)/ (Kopesadik).
 22. Koperasi Belia Nasional Berhad (Kobena).
 23. Koperasi Ikhtiar.
 24. Koperasi Kospend.
 25. Koperasi Sejati.
 26. Koperasi Kospem.
 27. Koperasi Serbaguna Pertanian (AID).
 28. Koperasi Konsumer Malaysia Berhad (KKMB).
 29. Koperasi Iman (Koiman).
 30. Koperasi Moccis.
 31. Koperasi Kowaja.

"...Kami akan berusaha bagi memastikan ketelusan dengan para pelanggan. Jadi dapatkanlah pembiayaan peribadi dengan kami sekarang juga...""Kami tidak mengenakan sebarang 'caj upfront' atau apa-apa upfront fee dari pemohon..."

Terma dan syarat pembiayaan peribadi/ Personal loan terms and conditions

Terma dan syarat seperti berikut:-

 1. Sekiranya tiada sebarang pembayaran ansuran bulanan, pemohon perlu memaklumkan kepada Biro Angkasa mengenai sebarang pertukaran ke jabatan/kementerian yang lain untuk mengelakkan dari bayaran tertunggak.
 2. Late payment: Tiada sebarang denda lewat bayar kerana pembiayaan peribadi ini dipotong secara automatik dari slipgaji.
 3. Risk involved: Tiada risiko yang terlibat kerana potongan kepada kakitangan kerajaan adalah tidak melebihi 60% dari jumlah pendapatan kasar pemohon. Bagi permohonan yang telah lulus, duit (cash money) akan dikreditkan terus ke akaun pemohon (sebab itu perlu sertakan salinan muka depan buku bank pemohon.

Berminat? Cara berkomunikasi

Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Berikan Nama, No.IC, Jabatan & Lokasi, no telefon pejabat, no handphone (sekiranya no berlainan dengan no whatsapp), Tetap/Kontrak, Gaji Pokok, Elaun Tetap dan Jumlah Potongan pada Slipgaji), FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.

Tags: personal loan, pinjaman peribadi, personal financing, koperasi, koperasi loan, pinjaman koperasi, about us, mengenai kami, bank rakyat, bank islam, pinjaman peribadi koperasi, islamic loan, islamic financing, pembiayaan peribadi, jadual pinjaman peribadi, payment schedule loan, biro angkasa, payout 100%